Sign in to follow this  
Followers 0
stoke1975

Linn LP12 Valhalla Switch

4 posts in this topic

Just purchased a used LP12 and the switch felt a bit vague, no snap to it. However it worked last night. This evening, no red light and no power.

It's not the mains plug, I know enough to check that.

Any ideas?

Cheers

Neil

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having/having had several without this anomaly I will advise option of considering using good good-value Linn specialist.

I have not heard LP12s sound better than with functioning Valhalla even though I have bought external including Linn PSUs.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Lp12 failed a few weeks ago with aloss of drive. The red LED on the switch was out, so I removed the platter to check the belt (which was OK), then removed the belt to feel the drive pulley. This wastwitching periodically.

Turned out to be a failure of the Valhalla board. Contacted dealer, who fitted one of his stock of recon Valhallas. All OK.

See if the pulley is twitching. Either way, a call to aLinn dealer or repairer would be a good move.

Hope this helps.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.